Аржентинецът ще играе с номер 30 във френския клуб

Стана ясно колко ще получава Лионел Меси във френския "Пари сен Жермен". Във вторник аржентинската суперзвезда подписа 2-годишен договор с парижкия клуб. Футболната легенда ще получава по 35 милиона евро на година - по-малко, отколкото изкарваше в "Барселона".

 

 

В сряда по обед Меси беше официално представен като играч на тима на пресконференция във френската столица. 

Меси пристигна в Париж, трансферът в ПСЖ вече е факт (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Много съм щастлив, че мога да ви представя Лео Меси. Това е исторически ден за нас. Преди десет години ни питаха какво ще направим за ПСЖ. Имах големи амбиции за този проект. И виждате какво става днес. Искам да благодаря на Лео, на семейството му и на баща му Хорхе“, каза президентът на ПСЖ Насер Ел-Келайфи.

„Много съм щастлив! Всеки знае колко тежко беше сбогуването ми с Барселона. Трудно бе да си представя промяната след толкова години. Но има много ентусиазъм у мен. Радвам се, че съм в Париж със семейството си. Благодаря за топлото посрещане! Ще започна да работя от първия ден. Имам амбиции. Напълно сме готови да се опитаме да спечелим всичко. Моята цел е да продължавам да се развивам. В ПСЖ има отлични играчи на всички позиции. Ще играя с най-добрите, което е страхотно", сподели Меси пред медиите.

Бащата на Меси проговори за бъдещето на футболиста (ВИДЕО)

34-годишният футболист прекара цялата си кариера в "Барселона". Но клубът обяви, че вече не може да си позволи заплатата му, дори да я намали наполовина.