Изисването предизвика напрежение в държавната институция

Напрежение сред служителите на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив заради зелените сертификати. Тази сутрин те се вдигнаха на бунт, а голяма част от тях не отидоха на работа, като излязоха в отпуск. Причината е заповед на управителя на Националната каса Петко Салчев, с която от днес работещите в държавната институция ще се допускат на работните си места само срещу зелен сертификат, с валиден документ за преболедуване или отрицателен PCR тест.

Според служителите разпоредбата е незаконна, защото няма такова изискване в заповедта на здравния министър. Синдикатите вече са поискали шефът на Националната каса да отмени разпореждането си.

МВР и РЗИ проверяват за зелен сертификат в закритите обекти

 „Тази сутрин струваше 10 лева антигенния тест, който си а. На всичкото отгоре трябва да изчакваме някакви опашки. Не знаем дали ще стигнем навреме на работа. Аз работя с г раждани и закъсненията се отразяват негативно върху имиджа на цялата институция. Поради тази причина бих била доволна, ако няма такива изисквания”, твърди Елмира Хаджиева, главен експерт в РЗОК- Пловдив.

“Не може ли нашите работодатели да осигурят безплатни тестове, за да може да идваме нормaлно на работа?”, пита  Христина Найденова – експерт в РЗОК- Пловдив

4 пъти ръст на желаещите за ваксинация след въвеждане на зелен сертификат в Белгия

„Управителят на НЗОК е спуснал заповед, която ние сме длъжни да я спазваме. От днес служителите, които идват на работа трябва задължително да имат или зелен сертификат, или антигенен тест или PCR, ако не искат да изпълня тези условия мога да ги пусна в отпуск- платен, неплатен..”, посочва Йорданка Караиванова  директор на РЗОК- Пловдив.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.