Георги Илчев разкри при какви оплаквания помага терапията

Боуен е холистична лечебна техника, която работи с меката съединителна тъкан. Терапията може да се използва за лечение на мускулно-скелетни или неврологични проблеми, включително спортни наранявания и хронични състояния.

"Предшестващи операции могат да повлияят ефекта от Боуен терапията. След хирургична интервенция тялото вече не е същото и може да бъде причина за отключване на проблеми. Коремна или гръдна операция може да е причина за проблеми в раменния пояс или врата", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS Георги Илчев, боуен терапевт.

Той информира, че терапията идва от Австралия, а методиката е създадена от Том Боуен през 50-те и 60-те години на миналия век. 

"Има определени места на тялото, точки, на които, като се окаже определено въздействие, по-силно се влияе на нервната система. Това е терапия, насочена към нервната система, постига резултатите си чрез нея", подчерта Георги Илчев.

Той добави, че Боуен терапията се използва при различни състояния, но предимно при болки в ставите, кръста и гърба. Приложение обаче има и при някои състояния на вътрешните органи или хормонални проблеми. Боуен може да облекчи проблеми при бременност, помага и при колики на бебета.

"Тя няма противопоказания - ако не помогне, не може да навреди", заяви още Боуен терапевтът.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.