„Имаме отговорна позиция пред обществото" заяви професорът

Скандалът около зеления сертификат няма да се окаже повод за разваляне на коалицията в парламента. Това обяви в студиото на „Здравей, България” проф. Андрей Чорбанов от „Има такъв народ".

„Имаме отговорна позиция пред обществото. От самото начало обявихме нашата категорична позиция, а тя е че сме против въвеждането на зелен сертификат в парламента и държавната администрация. Документът би следвало да има обосновани принципи, за да бъде въведен и най-вече доказана ефективност. Съмняваме се доколко тази мярка е ефективна. Давам пример има зелен сертификат в публична сграда, но в градския транспорт няма как да има. Концентрацията на хора е  в пъти по-голяма в рейса, отколкото в магазин, например. Няма логика", смята проф. Чорбанов. 

Темата за зеления сертификат скара депутатите (ВИДЕО)

По думите му сравняването на парламент с мол не е правилно. 

„Смятаме, че зеленият сертификат, във формата, в която е в момента, трябва да отпадне. Защо документът е за определено време? Защо се дава сертификат за антитела, като Т-клетъчният е много по-обективен?”, пита той. 

Според него по-скоро трябва да се направи анализ на високата смъртност. 

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.