Турският президент посети Тирана

Реджеп Ердоган поиска от Албания да действа срещу организацията на Фетулах Гюлен. Президентът на Турция посети Тирана. Страната има голямо влияние в Албания, но същото може да се каже и за мрежата на Гюлен. Докато властта в Анкара я обявява за терористична организация, много мюсюлмански страни по света се ползват от училища и други институции, създадени от Гюлен.

Ердоган: Свалял съм инфлацията преди, ще я сваля и сега

Реджеп Ердоган се срещна с премиера Еди Рама. Двамата посетиха над 500-те нови апартаменти, които Турция направи за албанците, останали без дом след земетресението през 2019 г. Наскоро Турция построи и нова болница в Албания, за да помогне за борбата с коронавируса.

Турски съд даде 92 доживотни присъди за участие в опита за преврат от 2016 г.

"За съжаление, дори 5 години след опита за преврат в нашата страна, членове на тази организация има важни постове в институции на образованието, здравеопазването и частния сектор в Албания. Очакваме от Тирана незабавно да действа срещу мрежата на Гюлен. Да не позволява да хвърля сянка върху нашите отношения", заяви турският президент Реджеп Ердоган.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.