Страната беше ударена от мощна буря в началото на седмицата

Опозиционната лява гръцка партия СИРИЗА внесе днес предложение за вот на недоверие срещу правителството заради лошото справяне със снежната буря, която връхлетя Гърция от понеделник.

"Снежната буря погреба и последните илюзии, че г-н [Кириакос] Мицотакис има способността да се поучи от грешките и закъсненията си и от драматичните резултати на своите идеологии", заяви Алексис Ципрас в парламента.

"От името на парламентарната група на СИРИЗА - Прогресивен алианс внасям предложение за вот на недоверие срещу най-лошото правителство, което страната познава от падането на диктатурата насам. В една демокрация няма задънени улици", добави той.

Ципрас заяви, че правителството се е провалило при управлението на всички извънредни ситуации през последните няколко години, като горските пожари, които опустошиха части от Атика и Евия миналото лято, пандемията и снежните бури - както тази седмица, така и миналата зима, съобщи „Катимерини“.

Сесията беше прекъсната и се очаква тридневните дебати да започнат в петък следобед и да завършат с гласуване в неделя вечерта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС