Борис Джонсън и Олаф Шолц проведоха телефонен разговор

Британският премиер Борис Джонсън и германският канцлер Олаф Шолц смятат за важен диалога с Русия по Украйна и възнамеряват да използват всички дипломатически канали за намаляване на съществуващото напрежение. Това се казва в изявление от кабинета на британския премиер след телефонен разговор между двама политици.

"Лидерите се споразумяха за важността на диалога с Русия. Те решиха да използва всички налични дипломатически канали, за да сложи край на настоящото напрежение", се казва в изявлението, цитирано в медиите.

НАТО: Няма да отстъпим от основните принципи

Джонсън и Шолц смятат, че е необходима последователност в сигналите, изпращани до Русия.

"Премиерът и канцлер Шолц подчертаха необходимостта съюзниците да изпратят ясно и последователно послание към Русия, включително за последиците от руската инвазия в Украйна", се казва в изявлението.

"Те се съгласиха да продължат да работят заедно по всеобхватен пакет от санкции заедно с други международни партньори. Премиерът подчерта, че това трябва да бъдат санкции, които могат да влязат в сила незабавно в случай на по-нататъшно руско нахлуване в Украйна".

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Илиян Ушеров
Източник: БГНЕС