Това заяви председателят на Военния комитет на организацията

НАТО ще увеличи военното си присъствие в Полша, Литва, Латвия и Естония, ако Русия остави своите части в Беларус и след планираните там военни учения. Това заяви председателят на Военния комитет на организацията адмирал Роб Бауер, цитиран от БНР.

Американски военни продължават да пристигат в Полша

В момента Русия е разположила 30 000 войници в Беларус за участие в съвместни учения в допълнение към останалите десетки хиляди, които са по руско-украинската граница. 

САЩ вече изпратиха 3 000 свои войници в Румъния и Полша.

Германия съобщи, че ще изпрати още 350 войници в Литва в рамките на операция на НАТО, предаде БТА. "Увеличаваме участието си със сили на източния фланг на НАТО и изпращаме на нашите съюзници ясен сигнал за решимост", каза Ламбрехт при посещение в град Мюнстер.

Същевременно Великобритания обяви, че изпраща 350 допълнителни войници в Полша, предаде Ройтерс.

"Ще пратим още 350 войници в Полша, за да покажем, че можем да работим заедно", каза британският министър на отбраната Бел Уолъс. Той добави, че Полша и Великобритания обсъждат какво биха могли да направят, за да възпрат Русия.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Габриела Винарова
Източник: БНР