Това се очаква да стане през следващата седмица

Канада преразглежда граничните си ограничения, свързани с пандемията, и вероятно ще обяви промени през следващата седмица. „Изглежда, че най-лошото от вълните, предизвикана от варианта Омикрон, вече е преминало”, заяви министърът на здравеопазването в петък.

"Конвой на свободата" в Канада и Франция (ОБЗОР)

„Правителството активно преразглежда мерките, прилагани по нашите граници, и би трябвало да можем да съобщим за промени в тази насока през следващата седмица”, заяви Жан-Ив Дюкло, цитиран от „Гардиън“.

По-рано СВС съобщи, че федералното правителство е близо до премахване на задължителния PCR тест за COVID-19 за напълно ваксинирани канадци, които пътуват извън Канада.

Трюдо поиска протестът в Отава да бъде разпуснат

Страната изисква от всички пътници, влизащи в страната, да представят доказателство за отрицателен PCR тест, проведен в рамките на 72 часа след пристигането. Тя изисква също така всички пътуващи в чужбина, които не са от съществено значение, да бъдат напълно ваксинирани.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов
Източник: БГНЕС