Коментар на режисьора Милко Лазаров

Режисьорът Милко Лазаров направи специален коментар за конфликта между Украйна и Русия за предаването „Пресечна точка”. Той е председател на Съюза на филмовите дейци. В декларация те осъдиха инвазията на Путин в Украйна.

„Хората на изкуството обикновено са активни във всички периоди на изкуството. Това се случва и сега. По-важни обаче са процесите, които предизвикват желанието да помагаме”, каза той.

„Не познавам човек на изкуството, който да не е на страната на красивото срещу грозното. Така че нашите събратя достойно представиха българските интелектуалци.”, добави Лазаров.

„Липсват авторитети, това включва и политическото лидерство. Няма как и това да не е така. Тълпите вече участват много активно в процесите. Те притискат политическите лидери, те пък отговарят на капризите на тълпата. От друга страна са притиснати от олигарсите, които вече пристъпват към плутократични режими. Така че това са естествени процеси, които най-вероятно ще родят истински лидери. Аз съм обнадежден”, коментира режисьорът.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева