Каква е организацията на гарите

Ирина Бакалчева е украинка с постоянен адрес в България, която сигнализира NOVA, че иска да се евакуира, но не е получила отговор от посолството и не се е качила в автобусите. 

Тогава министърът на външните работи Теодора Генчовска обясни, че е станало объркване.

„В тази суматоха има някакво разминаване на списъците, които нашата дипломатическа служба в Киев е имала. И списъка на външно министерство. Не е забравена”, заяви Генчовска.

Ирина, в координация с Външното ни министерство, решава да тръгне към централната гара на Киев.

НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО: Останалите в Киев българи

„Извиках такси, което струваше 30 евро за 10 км. То ме закара до гарата”, обяснява украинката.  

Тя разказа, че в момента влакът, с който пътува, се намира на гарата в Лвов. В него се возят и кърмачета. Ирина обясни за организацията по гарите.

„На входа стоят по двама полицаи, които гледат първо да се качат жените и децата. Не позволяват хората да се качват с багаж, защото няма място за него – най-много раница”.

Последната спирка на влака е населено място, което е на 8 км от границата. От там се очаква автобуси да вземат турските граждани, които се евакуират от Украйна, а Ирина се надява да пътува с тях.

Целия разговор вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 

Редактор: Калина Петкова