Коментар на Татяна Буруджиева и Слави Василев

Позициите, които правителството на Кирил Петков зае по отношение на Украйна, значително скъсяват възможността България да направи крачка пред другите страни, когато дойде моментът за дипломация. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Слави Василев. По думите му оставката на военния министър Стефан Янев беше категорична грешка.

„Тази оставка по никкаъв начин не решава външнополитически проблеми на страната ни, а само създава вътрешни такива”, добави той.

Янев към Петков: Не съм твой министър и няма да бъда (ВИДЕО)

На същото мнение е и политологът Татяна Буруджева.

„Каквито и мнения да е изказвал във „Фейсбук” смятам, че социалната мрежа все още не е част от управлението на страната”, каза тя.

 

Василев коментира още, че нов евентуален проект на бившия министър Стефан Янев би могъл да измести някои от политическите играчи в парламента.

„През последните години виждаме, че секи нов политически играч с първата си поява успява да стигне до управлението”, допълни Буруджиева.

Целия разговор вижте във видеата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: