Това се посочва в изявление на кабинета на британския премиер

Британският министър-председател Борис Джонсън обеща на украинския президент Володимир Зеленски, че Лондон ще защитава интересите на Киев на предстоящите срещи на Групата на седемте (Г-7) и НАТО. Това се посочва в изявление на кабинета на министър-председателя след телефонния разговор на двамата лидери днес.

"[Премиерът Джонсън] изтъкна намерението си да отстоява интересите на Украйна на планираните за следващата седмица срещи на НАТО и Г-7, както и по време на предстоящите контакти с ключови съюзници", се казва в документа.

По време на разговора страните подчертаха значението на оказването на продължителен натиск върху Русия. Лидерите, които редовно разговарят помежду си, се споразумяха да контактуват още по-често през следващите дни.

На страницата си в Twitter Джонсън написа, че кралството ще продължи да предоставя на Украйна "военна, икономическа и дипломатическа подкрепа", за да се сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС