Според него не трябва да възлагаме прекалено големи надежди на преговорите Русия - Украйна

 "Цяла Рига е залята от украински знамена, почти няма сгради без тях. В Латвия има доста бежанци както от Украйна, така и на Русия. Руските автомобили имат на предното си стъкло руско знаме. Едва 20% от половинмилионното руско население на Латвия подкрепя Путин". Това заяви за "Офанзива" журналистът Петко Георгиев от Рига.

Според него не трябва да възлагаме прекалено големи надежди на преговорите Русия - Украйна. "Нито една двете страни не би удовлетворена от примирие в момента. Няма да се примирят със сегашното статукво. Много е трудно да се мисли, че Крим, Донецк и Луганск ще върнат в Украйна, по-скоро Русия ще ги анексира", сподели той. И допълни, че най-голямата война в Украйна е между рускоезичното население на Украйна и руските окупатори.

"Трябва да говорим за фашисткия режим на Путин, фатално е, че имат руснаци, които живеят свободно в демократични държави, а народа в Русия да се сравнява с тях. Това е серум срещу отровата на Путин", смята Георгиев.

По думите му броят на жертвите ще расте. "Предателство е спрямо нашите партньори от Европа да не даде военна помощ на Украйна", посочи журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.