Вербалната ескалация едва ли ще допринесе за край на конфликта в Украйна, смята френският държавен глава

Френският президент Еманюел Макрон отказа  да използва думата "геноцид", която бе употребена от американския президент Джо Байдън за действията на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

„Вербалната ескалация едва ли ще допринесе за слагане на край на конфликта в Украйна”, изтъкна той в интервю за телевизия "Франс 2".

Байдън: Путин е диктатор, който извършва геноцид

Макрон бе попитан как ще коментира вчерашните изявления на Байдън, че действията на Русия в Украйна са геноцид. Френският президент отговори, че предпочита да е "внимателен с термините", които използва.

"Бих казал, че Русия едностранно започна една брутална война, че понастоящем е доказано, че руската армия е извършила военни престъпления и че извършителите на тези престъпления трябва да бъдат намерени. Това, което се случва понастоящем, е една лудост, нечувана бруталност, но в същото време гледам фактите и искам да положа максимални усилия за прекратяването на тази война и за възстановяването на мира. В този смисъл, не съм убеден, че ескалацията на думите допринася с нещо за тази кауза", подчерта президентът на Франция.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА