Облекченията са в сила от 18 април

От 18 април Кипър вече няма да изисква попълването на формуляри за локализиране на пътниците при влизане в страната. Освен това се премахва категоризацията по държави и повечето COVID протоколи, свързани с пътуването, съобщи Държавният комитет по туризъм.

Преди седмица кабинетът прие постановления, с които от 18 април се отменя категоризацията за епидемии в страната и формулярът CyprusFlightPass.

От 18 април 2022 г. Кипър вече няма да изисква формуляр за местоположение на пътника, CyprusFlightPass, за влизане в страната. Освен това се премахва класификацията на държавите и повечето COVID протоколи, свързани с пътуванията, съобщават от държавния комитет.

Ведомството уточни, че използва случая, за да благодари на редовните посетители на острова за това, че през 2021 г. Кипър се превърна в една от най-популярните дестинации за почивка в Европа.

"Радваме се, че можем да направим пътуването до нашия остров още по-безпроблемно и с нетърпение очакваме да ви посрещнем", се казва в изявление до потенциалните туристи. 

Редактор: Илиян Ушеров
Източник: БГНЕС