Малолетните нападатели търсили храна и пари

Жестоко нападение над възрастен мъж потресе жителите на пловдивското село Белозем. 87-годишен пенсионер е пребит и ограбен в дома си. Нападателите, които се оказаха малолетни, влезли да търсят пари и храна. 

Възрастният мъж е нападнат в дома си в неделя през деня. Дъщеря му го намерила с кървяща рана на челото и кръв по пръстите на ръцете, а гърбът му бил в синини. Виковете за помощ първи чули съседите.

Собственикът на кучето, нахапало дете в Хасковско, е под "парична гаранция"

“Сестра ми е подала сигнала. Влезли са през оградата. Изглежда са го гонили с някакви пръчки, за да го бият”, разказа съседът Атанас Атанасов.

Друг съсед на пострадалия - Франц Чавдаров, сподели, че се мъжът живеел сам, съпругата му починала преди време, затова го наглеждали. 

Нападателите над полицаи в Самоков вече са обвиняеми

Задържаха Трайчо Василев-Пиже

Нападателите са откраднали дребна сума пари и храната на пенсионера.

След нападението възрастният мъж е отведен от близките си в Пловдив.  За него ще се грижи дъщеря му, която на този етап отказва коментар за случилото се.

В понеделник следобед полицията стигна до извършителите - 4 малолетни момчета от близката махала. Най-голямото от тях е на 12-години. Пред полицията баща им Марин призна тяхната вина. Той разказа, че децата са били 8 на брой и са търсили храна.

ЗАРАДИ НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА: Уволниха възпитателки в ясла в София (ВИДЕО)

Това не е първото нападение над възрастния мъж. Системно е обиран и бит, твърдят хората в Белозем.

От прокуратурата съобщиха, че с провинилите се малолетни момчета ще работи Детска педагогическа стая.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.