Над 7 хиляди души под жаркото слънце наблюдаваха зрелищния спектакъл

Хиляди любители на военната авиация изпълниха база „Граф Игнатиево”. Те наблюдаваха четиричасовото авиошоу.

Поводът е 110-та годишнина от основаването на бойната ни авиация. Във въздушния спектакъл се включиха повече от 10 типа летателни машини, със сложни и опасни фигури от висшия пилотаж.

Над 7 хиляди души под жаркото слънце наблюдаваха зрелищния спектакъл в небето над „Граф Игнатиево”. Българските асове изпълниха зашеметяващи фигури, които спираха дъха на публиката. Изтребителите МиГ 29 се превърнаха в истинска атракция. За да се докоснат до тях, се извиха огромни опашки.  Сред чакащите срещаме потомствения пилот Георги Манолов и двегодишния му син.

Авиобаза „Граф Игнатиево” с открит летателен ден

"За всеки български пилот България е родина и със сигурност, когато излитаме да извършим някоя бойна задача или каквато и да е друга задача със сигурност я правим от сърце, за разлика от другите колеги", заяви Любимир Славов, пилот в авиобаза “Граф Игнатиево“.

Четири часа продължи въздушното шоу. Демонстрация на бойно маневриране, прихващане на нарушител във въздуха, фигури от висшия пилотаж, евакуация от неприятелска територия и гасене на пожари от въздуха показаха Военновъздушните ни сили.
 
Шоуто предизвика километрични опашки и задръствания на главния път от Пловдив за Карлово. Наложи се някои да чакат за кратко в автомобилите си. Не се размина и без инциденти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.