Петър Маринашки обжалва и поиска условно наказание

Протест пред съда в Пловдив. Близки на две момчета, загинали при катастрофа, предизвикана от дрогиран шофьор, за пореден път се събраха пред Съдебната палата в града.

Хората поискаха максимално наказание за виновния шофьор, причинил тежката катастрофа. 19-годишният Петър Маринашки е шофирал под въздействието на наркотици и с превишена скорост, установи съдът.

Отново протест на мястото на тежката катастрофа в София

Веднъж вече той е осъден от Окръжния съд в Пловдив на пет години затвор, а книжката му е отнета за осем години. Днес Маринашки обжалва и поиска условна присъда.

Делото беше отложено, тъй като защитникът на подсъдимия не се яви в залата. Съдът наложи на адвоката глоба от 1 000 лв.

Почернените родители на двете загинали момчета от Стамболийски твърдят, че техният случай е аналогичен с този в София отпреди ден.

„Това момче от София е по същия начин. Той се качва дрогиран, както Петър Маринашки. Убива две деца, малко по-големи от сина ми и Викторчо. Прави си каквото си иска. Нашата държава трябва да вземе някакви мерки за такива хора”, казва Тодор Бараков, баща на загиналия Тодор Бараков.

 „На мен какво ми остава - една надежда, че един ден в друг свят ще си видя пак детето. Това остава за мен. Нищо друго не мога да кажа”, казва Силвия Василева, майка на загиналия Виктор Василев.

Катастрофата, при която загиват двете момчета, става преди две години на пътя Пловдив-Пещера. Автомобилът, който управлява Петър Маринашки, излиза от пътя и се блъска челно в дърво. Още две момчета, пътуващи в колата, също са пострадали. Виновният водач получава 5-години затвор на първа инстанция, тъй като делото минава по съкратената процедура.

„Пет години това е подигравка с два човешки живота”, смята Тодор Бараков.

„За максимална ефективна присъда настоявам”, казва Галина Илчева, майка на загиналия Тодор.

Виновният шофьор настоява присъдата му да бъде заменена с условна. И запази мълчание на излизане от съда. Делото се отложи, тъй като адвокатът му Йордан Давчев не успял да се подготви за процеса.

На не явилия се адвокат съдът наложи глоба от 1000 лева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.