Вижте новата му колекция, представена в Седмицата на висшата мода в Париж

Giambattista Valli представи своята нова колекция по време на Седмицата на висшата мода в Париж. С линията си за сезон есен-зима той отпразнува десетата годишнина на модната си къща.

Модели минаваха през стена, декорирана с над 3000 лъскави парти-балона със забавни илюстрации на дъги, с еднорози и усмихнати котета, с очила, на звездички. В допълнение към празничната атмосфера високи огледални колони очертаваха подиума, а малки роботчета с камери се движеха между тях.

Колекцията включва 51 визии. По подиума дефилираха модели с пищни рокли, наподобяващи планини от тюл. Около тях се извиваха дълги шлейфове.

Силуетите са разнообразни и фамозни - с обемни ръкави в съчетание с широки, многопластови поли, разцъфнали в ябълково-зелено, магента и бебешко-розово. Сред най-впечатляващите дизайни беше боди-костюм в сребристо, съчетан с пръстени от бели щраусови пера около тялото.

„Тази колекция е като двойствеността на моя ум. Като монета с две страни. Когато застана с молив в ръка пред листа, за да творя върху даден силует, нямам място за грешки. Всичко трябва да е някак перфектно. Освен това заедно с художниците прекарахме толкова много време в ателието, занимавайки се с бродериите, перата и текстурата“, разказа дизайнерът.

Шоколадова бална рокля от коприна, дантелена мини-рокля, украсена с листенца от органза, ансамбъл от манто, бродирано със златни пайети и панталони впечатлиха гостите, сред които се откроиха Ана Уинтур, певецът Роби Уилямс и бизнесменът Франсоа-Анри Пино.

„Втората част от колекцията, това е другата страна на човека. Като контраста между парти в Ню Йорк и момента на следващата сутрин, усещайки енергията на някоя провинция във Франция или Англия. Именно втората част е като щедростта на прегръдката. Това е прегръдка от цветя, прегръдка от пера, прегръдка от тюл...удоволствието от споделените щастливи моменти заедно“.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.