Той беше осъден за шофиране в нетрезво състояние

Софийският градски съд разглежда молба на шеф-готвача Андре Токев за предсрочно освобождаване от затвора, където излежава присъда за шофиране в нетрезво състояние. 

НОВИ ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ: Шеф Токев изпреварва автовози само по джанти

Според защитата на Токев той трябва да излезе на свобода главно поради здравословни проблеми. При преглед на 6 юни е установено, че готвачът има проблеми с бъбреците. Предписани са му и съответните лекарства, но има и вероятност да се наложи и операция, твърди адвокатът. 

Освен това, Токев е получил покана да бъде гост на SOFIA SUMMER FEST. На събитието, на което иска да присъства, ще бъдат и президентът Румен Радев и много посланици. 

Защитата на Токев изтъкна и получените множество молби от фирми, с които той има трудови правоотношения. В тях се посочва, че без него изпитват затруднения в кризата и не могат да работят. 

Андре Токев: Съжалявам за случилото се

Шеф-готвачът има и деца, за които трябва да се грижи, плаща данъци и осъществява обществено полезен труд, посочва още защитата му. 

Андре Токев беше арестуван в София, след като шофира с близо 1,9 промила алкохол. Той беше лишен от право да шофира за срок от година и половина.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.