Рожденият ден на херцогинята беше отбелязан с официален портрет

Официален портрет бе представен във Великобритания по повод 75-ия рожден ден на Камила, херцогиня на Корнуол, съобщи ДПА. Съпругата на престолонаследника принц Чарлз отбелязва днес важната годишнина след натоварена седмица като високопоставен член на британското кралско семейство.

МЕЖДУ ХОЛИВУД И КРАЛСКИЯ ДВОР: Звездите и херцогините с еднакви тоалети (ГАЛЕРИЯ)

На портрета бъдещата кралица консорт седи до градинска маса на фона на цветя и растения, с чаша чай и купа с праскови пред себе си. Херцогинята на Корнуол бе гост редактор на броя на сп."Кънтри лайф" и синът й Том Паркър Боулс, който е кулинарен автор,  написа прочувствен текст за прасковите, които са основна съставка в любимата мелба на майка му.

Портретът е заснет миналия месец в градините на Реймил, имение на Камила в Лакок, където се отглеждат праскови. Съпругата на принц Чарлз купи имота, който е на 25 километра от Хайгроув, домът на принц Чарлз, след развода си с Андрю Паркър Боулс в средата на 90-те години.

Тържеството за 75-ата годишнина на Камила ще е на вечеря в тесен семеен кръг, съобщиха от Кларънс хауз. Домакин ще е принц Чарлз, гостите ще вечерят в Хайгроув.
На празненството се очакват дъщерята на Камила Лора Лоупс, синът й и по-младата й сестра Анабел Елиът.

В интервю за "Дейли мейл" херцогинята на Корнуол сподели, че е навлязла в света на социалните медии чрез ТикТок благодарение на внуците си, докато принц Чарлз им чете книги.
Камила изразява съжаление, че семейните събирания около масата за хранене вече са минало и сега всеки е концентриран основно върху електронното си устройство. "Семействата вече не сядат да се хранят заедно. Аз съм от старото поколение и навремето ние се хранехме заедно".

Годишнината на Камила идва във време на поколенчески преход за монархията и за мястото на херцогинята на Корнуол в нея, отбелязва Асошиейтед прес. Членовете на кралското семейство приемат нови роли с повече отговорности през последните години, докато 96-годишната кралица Елизабет Втора продължава управлението си.

Елизабет II желае Камила да бъде кралица консорт

Преди шест месеца, в изявление по повод 70-ата годишнина от възкачването си на престола, кралица Елизабет Втора изрази "искреното си желание" Камила да бъде наричана "кралица консорт", когато синът й принц Чарлз я наследи. С тези думи Елизабет Втора даде категоричен отговор на въпросите за статута на Камила, която първоначално бе пренебрегвана от почитателите на покойната принцеса Даяна, първата съпруга на принц Чарлз.

Изявлението на кралицата бе важен момент от превръщането на Камила от "третия човек" в брака на Чарлз и Даяна в бъдеща кралица консорт. Навремето обвинявана за разпадането на този брак, с течение на времето обществото я възприема все по-добре в годините, след като се омъжи за принц Чарлз през 2005 г.
Тя участва в повече от сто благотворителни организации и кампании, активни в широк кръг от сфери - от насърчаване на грамотността до подкрепа на жертви на домашно насилие и хора, страдащи от остеопороза. Известна с тънкото си чувство за хумор, тя смекчава скования имидж на принц Чарлз и помага престолонаследникът да изглежда по-малко дистанциран и по-достъпен.

Елизабет II връчи ордени на Даниел Крейг, Тони Блеър и снаха си Камила (ВИДЕО)

Камила изрази подхода си към живота в кралското семейство по-рано тази седмица по време на прием, спонсориран от списание "Олди", в чест на рождения й ден.

Като жест към основната аудитория на изданието - възрастните хора, херцогинята отбеляза, че е родена през 1947 г., когато Елизабет се жени за Филип, покойният й вече съпруг, херцог на Единбург. Тя го почете и се ангажира да следва примера му. "Философията на херцога на Единбург беше ясна - гледай почтително, бъди внимателен, говори по-малко, прави повече и си върши работата. Точно това смятам да правя и аз", каза тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА