Следващата седмица ПП ще обсъди на Национален съвет дали да се яви с ДБ на изборите

“Продължаваме Промяната” заслужава да е първа политическа сила на следващите предсрочни парламентарни избори. Това заяви депутатът от ПП Александър Ракшиев в кулоарите на парламента. “На изборите през октомври ще се явим с идеята да спечелим първо място. Дали това ще стане реалност - ще видим. Но ще положим всички усилия по време на кампанията да убедим гражданите, че ПП заслужава да е първа политическа сила и в 48-ия парламент”, заяви Ракшиев.

Балабанов: Третият мандат беше провален от коалицията на лицемерието

Той отчете като грешка от страна на “Продължаваме Промяната” комуникацията между коалиционните партньори. “Очевидно ние сбъркахме в начина, по който структурирахме отношенията с коалиционните ни партньори. Тази коалиция се разпадна, най-вече защото загубихме спойката и спряхме да се сработваме”, обясни депутатът и обеща: “Ще си извлечем поуките от този опит”.

Кирова: Последният месец парламентът е агония

Той отрече предложеният за министър-председател Асен Василев да е причината за неизпълнението на третия мандат. “Не мисля, че фигурата на Асен Василев бе проблемът тук”, категоричен бе Ракшиев. “Ако има партиен егоизъм в ПП, той със сигурност не е за постове. Пример за това е Кирил Петков, който направи стъпка назад и се отказа от премиерския пост”, каза той и допълни: “Партийният егоизъм при нас е свързан с нашите обещания към нашите избиратели. Ние нямаме интерес да бъде съставена една неустойчива коалиция в рамките на това НС”. 

Явор Божанков: ИТН е компонентът на мафията, който взриви коалицията отвътре

Дали ПП и ДБ ще се явят заедно като коалиция на следващите избори, Ракшиев каза, че темата все още не е обсъждана на Националния съвет на “Продължаваме Промяната”. Това ще се случи следващата седмица. “ДБ и БСП са страхотни партньори, с които се сработихме добре. Вярвам, че трите формации ще имаме мнозинство в следващия парламент”, каза в допълнение депутатът.

Целия разговор гледайте във видето.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.