Случката беше заснета

Летовници и спасители се биха на плаж в „Слънчев бряг”. Според спасителите причина за агресията е поведението на туристите. Те от своя страна имат коренно различна версия и са подали жалба в полицията. 

Видеото е заснето в понеделник следобед. В този момент морето е бурно, а флагът - червен. Добромира Петкова е единият спасител, който е бил на смяна и охранявал зоната, в която били и полските туристи.

„До бой не се е стигало. Имаше саморазправа, защото туристите влизаха навътре в морето на червен флаг. Над час им свирихме, те ни се подиграваха, хвърляха пясък по нас и ни показваха неприлични жестове”, разказа тя.

„Един от спасителите беше с раздразнено око от пясъка, който туристите са хвърлили. В момента е на домашно лечение”, коментира в ефира на „Здравей, България” д-р Наталия Димитрова, медицинска сестра.

„Всеки ден се опитваме да тренираме психиката им, да пазят хладнокръвие, дори когато ги провокират”, каза Иван Георгиев от „Водно-спасителната служба” в „Слънчев бряг”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.