След началото на войната в Украйна 7 руски олигарси са починали при неясни обстоятелства

„Част от самоубилите се по много странен начин олигарси се самоубиват в това, което в руските медии се нарича „гнездото на „Газпром”. Това е район „Ленински” в Петербург. Интересното е, че по правило всеки един от тях е по върховете на тази огромна корпорация, която в рускоезичния интернет се нарича „корпорация- чудовище”. Буквално и метафорично може би е правилно това определение. Те са по върховете на финансовите служби, на транспортните компании и дъщерни компании на „Газпром”. Това коментира Асен Генов, журналист от „Контракоментар”, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Директорът на "Лукойл" загина след падане от шестия етаж на болница

„Лукойл” критикува инвазията още на 3 март, когато призова да се водят мирни преговори и по пътя на дипломацията да се разреши конфликта между Русия и Украйна. Не мисля, че трябва да надценяваме толкова много опитите на Русия да накара критиците си да замълчат. Това, което ми прави впечатление, е че за Дугина доста бързо се разбра кои са потенциалните виновници, докато за тези знакови самоубийства има доста малко информация”, каза Христо Римпопов, журналист от  Клуб „Z”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.