За наводненията, „Газпром” и готовността за коалиции

„Реалността е, че за толкова години, ние дори медицински хеликоптери не можахме да си осигурим. До края на есента трябва 6 хеликоптера да бъдат в България. От „ДБ” вече трети ден имаме акция за даряване. Благодаря на всички наши съмишленици, че се отзоваха”.  Това коментира Ивайло Мирчев от „Демократична България” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Доц. Киселова: В кампанията вероятно ще има и удари под кръста

Според политика, всички знаят, че „Газпром” не е сигурен източник. „Фактът, че на страни на Германия, Италия, Франция газът беше спрян, е достатъчно показателен за това. Унгария е една от най-газифицираните страни в Европа. Там почти всяко домакинство се отоплява и готви на газ. Унгария се снабдява почти само от Русия и плаща изключително висока цена на газа. А Орбан е най-близкият приятел на Путин в Европа. Ние да си правим илюзии, че „Газпром” ще ни продава евтин газ, е доста наивно”, каза Мирчев.

„Ние минахме през три избора през 2021 година. Ако искахме коалиция с БСП, още през април или през юли щяхме да направим такава коалиция. Не сме искали коалиция с БСП. В интерес на страната би било ние заедно с „Продължаваме промяната” да имаме пълно мнозинство в Народното събрание”, посочи политикът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.