Политикът за възстановяването след наводненията, „Газпром”, и коалирането с ПП и ДБ

„Държавата трябва да си влезе във функциите и чрез служебното правителство да се погрижи за своите граждани, които пострадаха от наводненията”. Това коментира Иван Ченчев от БСП в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че от БСП са предприели различни инициативи и са изпратили младежкото си обединение в помощ на хората. „Мисля, че успяваме да бъдем максимално полезни. Политиците трябва да са сред хората и до хората постоянно. Не само в неприятни ситуации на кризи. Трябва политическите партии да бъдат обединени, да спрат с помпозността и с показността, а да действат реално на терен с каквото могат, включително с жива сила.”, каза Ченчев.

Ивайло Мирчев: Всички знаят, че „Газпром” не е сигурен източник

Относно „Газпром”, той каза: „Трябва да имаме всички оферти на масата, трябва да се водят преговори, трябва да има диверсификация, да се защити националния интерес, а именно- най-евтино гориво. Както всеки друг доставчик, „Газпром” има интерес да продава гориво. Ние имаме интерес да го получим на добра цена и да осигурим толкова, колкото е нужно за нашето потребление”.

„В коалицията с „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, ние бяхме диаметрално противоположни сили, но имахме програма, която изпълнявахме. В момента трябва да се действа единствено и само в посока на осигуряване на топла зима и на съществуването на българските  гражданите в един нормални условия”, бяха думите на Ченчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.