Не трябва да затваряме възможността "Газпром", смята той

Трябва да имаме нормални отношения с Русия, защото утре може да няма война. Унгария, например, балансира много добре. Не трябва да затваряме възможността "Газпром", за да не изпаднем в ситуация да нямаме газови ресурси тази зима. Поведението на служебното правителство относно кризата с газа е неадекватно. При тях има жестоко объркване. Това коментира за "Твоят ден" Стоян Мирчев от БСП.

"Бих нарекъл кризите предизвикателства. Във властта е отговорността да направи бъдещето предсказуемо. Има решение на кризите и показахме това. Недопустимо е Кутев да хвърля пагубни сценарии и да плаши. Такива като него трябва да успокояват обществото. "Лукойл" трябва да разговаря с Министерство на енергетиката. Ако тези разговори не дадат резултат, президентът следва да говори с посланика", подчерта Мирчев.

Нинова: Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва

По думите му държавният глава трябва да спре да се разграничава от политиците, защото е един от основните политически играчи. "Радев продължава да разделя обществото, а това удря всички партии. За влизане в парламента вече се борят между 6 и 8 партии. Атаката изглежда концентрирана върху БСП, но удря върху цялата политическа система", смята той.

Според него тезите на "Възраждане" са много привлекателни на популистко ниво . "Над 70% от гласуванията им съвпадат с ДПС, а близо до тази цифра - с тези на ГЕРБ. Борим се срещу неофициалната коалиция на тези три партии. Опасяваме се от нов такъв сценарий", заяви Мирчев. И допълни, че сред антиинфлационните мерки на БСП са таван на цените за енергоресурсите и увеличаване на доходите на хората. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.