Коментар в студиото от Николай Радулов и Емил Димитров

В студиото на "Здравей България" мнение за начина, по който ще премине първото заседание на 48-то Народно събрание споделиха бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров и бившият депутат от ИТН проф. Николай Радулов.

Според Радулов вероятността да бъде избран председател без мнозинство в залата би било неуважение. Първата политическа сила ще предложи своята номинация, но поради липсата на съгласие няма да бъде одобрена кандидатурата,а  ще бъде избран предложения от Продължаваме промяната Никола Минчев.

В КУЛОАРИТЕ НА НС: Ще има ли редовно правителство или идват нови избори

Димитров сподели позицията, че няма да има кандидат, който би искал да бъде избран при непълна зала. "Най-старият по възраст Вежди Рашидов ще открие, а най-младият трябва да стане председател на НС. Той вече беше председател. Хората видяха, че той не може добре да ръководи. Не е сигурно и този, който изберат, дали ще се справи", допълни той. Димитров изрази надежда, че ще бъде избран човек, който може да обедини всички и Комисията по бюджет и финанси ще започне работа. Радулов е на мнение, че такава комисия ще бъде сформирана, както и че ще бъде съставено правителство, което да преведе България през зимата.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.