Предвижда се в образованието да влязат близо 2 млрд. лв.

„Обмислихме добре критериите и процедурите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост, за да могат от тях да се възползват и най-малките училища в страната. Убедена съм, че ще положим всички усилия, за да направим по-опростени процедурите за кандидатстване и по новата оперативна програма", каза зам.-министърът на образованието и науката Надя Младенова. 

По думите й стриктното спазване на процедурите и регламентите не трябва да бъде за сметка на крайната цел. „Никой няма да ни каже: “Браво, вие измислихте невероятни европейски процедури, спазихте стриктно линията на ЕК”, ако не изразходваме колкото се може, повече средства, за да ходи всяко дете на училище“, изтъкна Младенова.

Специалисти учат учениците как сами да се справят с насилието в училище

По ОП „Образование“ се предвижда през следващия програмен период 2021-2027 г. в българското образование да влязат близо 2 млрд. лв. Чрез Оперативна програма „Образование“ ще бъдат включени в този процес и голяма част от родителите, особено в маргинализираните групи, съобщава зам.-министърът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.