Депутатът от ПП коментира и взрива в Полша

Българите трябват да знаят, че към страната ни няма никаква заплаха. Така в „Интервюто в Новините на NOVA” Ивайло Шотев - депутат от „Продължаваме Промяната” и член на Външната комисия в парламента коментира взрива в Полша.

„Беше дадено време да се установи дали това е инцидент, или атака, насочена към европейска държава. Службите ни, военният и външният министър са твърде категорични, че рискът не е от пряка заплаха към нас. Наблюдаваме засилена атака от Русия към Украйна”, добави той.

По думите му рискът пред България е от евентуална бежанска вълна. „Абсолютно очаквано е, когато по теб падат бомби и няма къде да се скриеш, е да търсиш място, на което е по-спокойно. Миналата зима бяхме свидетели на друг тип хуманитарна криза. В момента очакванията са за много по-голяма вълна”, е мнението му.

По време на заседанието на Външната комисия в парламента станало ясно, че постепенно се подготвят държавните зимни бази. „Прави се анализ на риска къде биха могли да бъдат настанени. Все още няма информация какво можем да очакваме и къде бихме могли да ги настаним”, уточни Шотев.

Депутатът коментира, че при нова бежанска вълна България задължително трябва да търси съдействие от Европейския съюз. „Отново трябва да покажем солидарност. Европа трябва да поеме заедно една бежанска вълна. Ние ще искаме да сме част от социалната политика”, категоричен е той.  

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.