Някои техни приоритети са с пожелателен характер и с твърде кратки срокове, допълва депутатът от "Български възход"

Съгласни сме, че действително упоменатите от ПП приоритети са истинските за България. Откриваме много неща от пожелателен характер, които няма как да бъдат изпълнени в твърде кратки срокове и така затварят вратите за получаване на широка подкрепа. Макар да сме срещу часовника, още има време за корекции в декларацията и така да се инициира дебат за общи приоритети, за да се получат 120+ гласа. Това заяви Александър Николов от "Български възход" за "Твоят ден".

Има ли шанс за реализация на втория или третия мандат

По думите му някои от мерките на ПП могат да дадат обратен ефект. "Декларацията с приоритети на ПП се ползва с разбиране и подкрепа от наша страна. Въпросът е доколко те могат да приобщят достатъчно мнозинство, за да се излъчи редовен кабинет. Нужна е концепция за цялостна правна реформа, която да повиши усещането за справедливост. Конкретиката на декларацията им не обхваща кризите и не дава търсения резултат", смята Николов. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.