Традиционно това е най-гледаното спортно събитие в САЩ

Подготовката за 57-ото издание на Супербоул – най-очаквания финал в американския футбол, тече с пълна сила. Събитието, което е шоу за милиони  и традиционно е най-гледаното спортно събитие в САЩ, тази година ще се проведе в предградието на Финикс „Глендейл”, щата Аризона, на 12 февруари.

В компанията „Блу медия”, която трябва да приготви банерите, стикерите и огромните пана, които ще украсят „Стейт Фарм Стейдиъм” и още 18 емблематични сгради във Финикс”, стотици служители работят денонощно.

Билетите за Super Bowl - с космически цени

Най-големият банер, който трябва да се изработи навреме, е с големина от близо 1700 квадратни метра, посочват от ръководството. Подготовката е започнала преди 10 месеца, за да бъде готово всичко за началото на спортното събитие.

Компанията работи в тясно сътрудничество с Националната футболна лига на САЩ върху дизайна на банерите, които ще украсяват стадиона. Тази година темата е вдъхновена от многото каньони и червени скални образувания в Аризона, за да предадат на зрителите завладяващото изживяване в каньоните, с които е известен щата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс