За Рибакина това ще бъде втори финал в турнирите от Шлема

Арина Сабаленка и Елена Рибакина ще определят победителката при жените в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис. Рибакина надигра Виктория Азаренка със 7-6 (4), 6-3, докато Сабаленка се класира за първи финал в турнирите от Големия шлем в кариерата си, след като победи полякинята Магда Линет със 7-6(1), 6-2.

Казастанката Рибакина е действаща шампионка на "Уимбълдън", се оказа в ролята на догонваща в откриващия сет след пробив на двукратната победителка в Мелбърн. 24-годишната Сабаленка, която бе загубила предишните си три полуфинала в Шлема, показа тенис на изключително високо ниво, за да запише шести пореден успех без загубен сет в Мелбърн.

Циципас отправи любопитна покана към холивудската звезда Марго Роби

За Рибакина това ще бъде втори финал в турнирите от Шлема, след като миналото лято тя надигра Онс Жабер от Тунис в спора за титлата на "Уимбълдън". Азаренка ще трябва да почака поне още една година за трети финал в Австралия, където триумфира през 2012 и 2013 години. Рибакина ще играе за титлата с победителката от втория полуфинал, който противопоставя непоставената полякиня Магда Линет и петата в света Арина Сабаленка от Беларус.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС