В него ще има над 500 експоната

Останки от динозаври, които са открити в Съединените щати през последните години, пристигнаха в Дания преди откриването на нов Музей на еволюцията.  Той  ще съхранява автентични скелети на шест динозавъра, десет животни от пермския период и набор от големи екземпляри от ледниковия период, обхващащи приблизително 300 милиона години еволюционна история.

Най-добре запазеният в света скелет на алозавър ще бъде изложен заедно с най-големия в света череп на сухоземно животно, принадлежащ на неидентифициран вид динозавър.

Изложбата контрастира със съвременния животински свят в околния парк.

Къде се намира най-големият музей на Втората световна война (ВИДЕО)

„Това, което всъщност се опитваме да изградим тук, е нещо като фокусна точка, където виждате връзката между живите същества днес и това, от което са произлезли“, каза палеонтологът на музея Анна Оленшлагер.

И допълва: „Защото всички живи същества, включително и ние хората сме малки, малки пиксели в голямата картина на това какво е животът. И разбира се, трябва да разберете всички други пиксели и да разберем връзката между тях, което представлява еволюцията."

Според ръководството на музея ароматите също ще бъдат част от изживяването, като посетителите ще имат възможност напълно да се потопят в атмосферата.

Музеят ще отвори врати на 1 април.  „Knuthenborg Safaripark“ приютява повече от 500 експоната на 400 хектара земя и се намира на 90 минути път с кола от столицата Копенхаген.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.