Политикът коментира решенията на конгреса на БСП

Ескалацията на напрежението по време на конгреса на БСП беше ненужно и преекспонирано. Болшинството от хората сметнаха, че е не на дневен ред да се гледа оставка на Корнелия Нинова. Това каза Иван Иванов от БСП в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

Той посочи, че БСП са заложили на социалната политика, която да е съобразена с новия дневен ред в света. Политикът е на мнение, че българите са силно потърпевши от политическата ситуация. С оглед на това той не смята, че БСП е излязла от социалистическия си профил.

„БСП ще върви към референдум, за да се определи дали "джендър идеологията" ще влезе в българския учебен материал или не“, заяви Иванов.

Политикът каза, че в рамките на конгреса има наложени партийни наказания за поведение на някои от делегатите. „Малцинството се съобразява с решенията на мнозинството“, допълни той.

БСП отхвърли отстраняването на Нинова, изключиха членове на партията

По казуса „Магнитски“ Иванов посочи, че Румен Овчаров е направил обширно изказване по време на конгреса на БСП, с което е дал отговори на много от въпросите. По негови думи трябва да има точни и ясни доказателства. „Всички дела в българския съд са прекратени поради липса на доказателства“, допълни той.

Иванов каза, че дали Румен Овчаров ще бъде включен в избирателните листи все още не е ясно, защото това зависи от реда на действия на партийната организация и самото желание на Овчаров.

Политикът посочи, че по време на конкреса е взето решениеБСП да не влиза в коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да влиза. За бъдещи решения ще се прави вътрешен референдум, допълни той.

Повече по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.