"Ще се борим за доживотен затвор без право на замяна", обясни адвокатът на близките й

„Ще се борим за доживотен затвор без право на замяна на обвиняемия бизнесмен Станимир Рагевски, заподозрян за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова”. Това заяви адвокат Димитър Вълчев. Той защитава засегнатите страни на загиналите – майката и дъщерята на Бахлова, както и приятелката на убития по-рано строителен работник Юмер.

„Няма как болката да бъде заличена. Това е травма, която не знам дали може да бъде преработена във времето”, мотивира искането си за най-тежка присъда адвокатът.

На Рагевски му е направена съдебно-психиатрична експертиза и няма притеснения, че той може да пледира отклонения, обясни адвокат Вълчев.

По думите на защитника е събран огромен обем доказателства, които са достатъчни и за осъдителна присъда. "Предстои изясняването на много обстоятелства", допълни той.

Според юриста брокерката Теодора Бахлова е убита заради личен мотив с неуредени финансови отношения. Преди нея е убит и строителния работник Юмер Мехмед, за когото също се предполага, че мотивът е финансов.

"Нещо изключително шокиращо, което се установи в досъдебното производство, е че в деня, в който Станимир Рагевски умишлено е планирал и убил Юмер Мехмед, е бил рожденият ден на майка му, след което той е отишъл и е празнувал с близките си", посочи още адвокат Димитър Велчев. 

Единият от защитниците на обвиняемия бизнесмен е отказал призовка, защото е бил упълномощен само за досъдебното производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook