През всичките 7 месеца у нас, тя е била под строго лекарство наблюдение

58-годишна украинска бежанка, пристигнала у нас през септември, избра да роди втората си дъщеря у нас. Балерината Валерия Яротская избягала от войната, за да осигури спокойствие на себе си и бъдещото си дете, което ще се появи на бял свят утре в бургаска болница.

Само пред екип на NOVA Яротская разказа за предизвикателството на 58 години да напуснеш страната си и да родиш и отгледаш сама детето си в чужда страна.

102-годишна украинка шие мрежи за снайперистите, които отбраняват страната ѝ

Валерия пристигнала от Киев през септември. Вече знаела, че е бременна във втория месец, а войната я принудила да търси спокойствие. Тя е бивша балерина. След приключването на кариерата си и до началото на войната, работила в балетна школа, за да предаде на подрастващите таланти своите умения. В Киев оставила голямата си дъщеря - на 25 години, писателка. Второто си дете ще роди в България.

“Аз много обичам България, много обичам Черно море. Много обичам хората, с които имах щастието да се запозная - българи и не само българи”, казва Яротская. 

През всичките 7 месеца у нас, 58 - годишната бежанка е била под строго лекарство наблюдение. Разказва, че се чувства прекрасно. По думите й за това, да бъдеш майка няма възраст.

Разказ на украинка, успяла да прегърне дъщеря си след месеци раздяла

“Когато вземах голямата си дъщеря от родилния дом преди 25 години, си казах, че искам второ дете. И ето, 25 години бях в очакване на второто си дете, втората си дъщеря и затова детето ми е много, много желано. Не считам, че има ранни или късни деца. Аз мисля, че всяко дете идва тогава, когато му дойде времето да види този свят и да се срещне със своята майка”, допълва балерината. 

Сега е категорична, че ще даде цялата любов на дъщеря си, която трябва да се появи на бял свят утре. А името, което е избрала за нея е натоварено със символи. 

“Аз ще я нарека на скъпата си майка, която вече е покойна. Ще бъде Виктория. Като Победа. Мисля, че в края на тази година най-после моята страна ще победи в тази ужасна война”, допълва Яротская. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.