Изпепелени са шест апартамента

Пожар избухна в жилищна сграда в Чепеларе в нощта срещу неделя. Наложи се евакуация на 16 души. Няма пострадали. Шест апартамента са напълно унищожени. Един от тях се възпламени близо 24 часа след огнения ад. Собствениците му, които разчиствали щетите, сами успели да загасят пламъците. В града в момента тече дарителска кампания, която да помогне на пострадалите семейства. От общината съобщиха, че ще им бъде отпусната и еднократна помощ от по 1000 лева. Само едно от семействата има възможнсот да бъде настанено в общинско жилище, тъй като местните власти не разполагат с повече. 

По предварителна информация пламъците са тръгнали от барака, намираща се в съседство на 4-етажната жилищна сграда, в която е имало прокарано електричество.

„Съпругата ми се събудила по случайност. Тя успя да събуди и мен. Взехме децата и излязохме навън, нямаше време за нищо друго. Не успяхме да вземем нищо”, разказа един от потърпевшите - Иван Бочуков.

По думите му неговият апартамент е най-сериозно засегнат от пламъците. „В момента сме приютени при роднини, докато успеем да възстановим дома си. Общо пет семейства обитаваме сградата. Има и други хора с деца”, подчерта той.

Началникът на пожарната в града заяви, че колегите му са реагирали бързо на сигнала. „Времето за реакция беше около две минути. Пламъците се разразиха бързо, защото междуетажната конструкция на сградата е изпълнена от гредоред, а покривът е изцяло от дърво”, посочи той.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев обеща общината да помогне на нуждаещите се семейства.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.