Все още е трудно да се определи каква е причината за огъня

Пожар избухна в апартамент в столичния квартал „Надежда”. Когато огнеборците започват да гасят пламъците, се оказва, че възрастна жена е загубила живота си в огъня. Все още е трудно да се определи каква е причината за пожара.

Съседите разказаха, че 74-годишната жена не е била пушач. Засега основна версия остава късо съединение. Тя е живеела сама, била е в добро здраве, а пожарните екипи се отзовават за няколко минути.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Малко след 9 ч. искрата в дома на 74-годишния инженер Мария Найденова се превръща в пожар. В първите минути съседите не усещат нищо. Малко по-късно се чува тътен и прозорците на апартамента избухват. Тогава огнените езици са забелязани от всички близки сгради, а съседите викат пожарната. Металната врата обаче ги забавя.

„Пожарникарите не можаха да я разбият. Сякоха с ъглошлайф, после донесоха твърди инструменти за чукане”, обясни Йордан Николов.

През това време огънят вече е обхванал всички стаи. Щети има и по съседните апартаменти, нарушена е и част от фасадата на сградата.

Загиналата жена не е имала сериозни здравословни проблеми, разказва Йордан, с когото прекарвала свободното си време. „Не знам какво стана. Не пиеше, не пушеше”, споделя той.

По време на пожара не се наложи евакуация на сградата, въпреки това голяма част от живеещите предпочетоха да останат навън, докато пламъците не бяха напълно потушени.
 

Видео: "Моята новина"

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.