Нито една версия не може да бъде изключена, заяви бившият директор на Централната служба за борба с организираната престъпност

Има неясноти дали взривното устройство е било насочено срещу главния прокурор и кой би имал интерес. Ако някой е проучвал маршрута му и го е проследил при цялата му охрана от НСО. Неясно е защо сменя колата, като преминава в по-защитената. Имало ли е предварителна информация в Службата? Нито една версия не може да бъде изключена. Това каза ген. Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност.

Продължава разследването на опита за атентат срещу Гешев

По думите му в момента не се знае кой е секретаря на Съвета за сигурността. "Там има представители на всички служби, които имат отношение към сигурността. Политиците опитват да внушат, че има прозрачност, но какво остава за другите хора в сферата на сигурността, ако автомобилът на главния прокурор може да бъде взривен. Няма нищо лошо да се взема почва с лопатка от района на инцидента, самата запресовка на мястото на взрива, може да послужи за усилване на експертната оценка с какво вещество е било извършено. В околността има много ловци, така че може да се намерят и техни следи", коментира той.

Той припомни, че зам.-главният прокурор Николай Колев е бил убит. "Магистратите показаха, че могат да излязат на улицата и да искат гаранции за безопасността си. В района на инцидента има сериозна охранителна фирма, която патрулира в региона на Ярема. Заподозрян може да се появи. Рано е да се говори за веществата в взривното устройство без експертиза. Има различни съставки, които могат да бъдат закупени от селскостопански аптеки и да бъдат сглобени", обясни Стойчев.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook