Възможно ли е да се установи извършителят

Версиите за атентата срещу Гешев са най-малко четири - сред тях е, че е направен опит за убийство, а другата е импровизация, към която има отношение Гешев.  Консултирах се със специалист и няма съмнение - нещата са наистина сериозни. Това е опит за убийство на главния прокурор. Това каза за "Твоят ден" адвокат Людмил Рангелов.

По думите му това събитие поставя в една по-благоприятна светлина главния прокурор. Сега е в ролята на жертва, на човек, който в резултат на дългогодишно изостряне на отношението към него, се стига до този резултат. Общо взето не е изгодно за тези, които искат ограничаване на правомощията му", обобщи той. И изрази скептицизъм за това, че случаят ще бъде разрешен с присъда

Стойчев: Защо Гешев сменя колата с по-защитената, имал ли е предварителна информация?

Димитър Марковски смята, че обосновано мпже да се направи извод, че това не е аматьорска постановка, а сериозен и организиран опит за покушение срещу фигурата на главния прокурор. "Обективните данни и находки сочат, че става дума за взривно устройство с насочен заряд и твърди метални предмети, които да играят ролята на шрапнели. Те са дали увреждане по бронирания автомобил на главния прокурор. Налице е много сериозно организирано посегателство", подчерта той. 

Според него ключово е да се установи как се е стигнало до знанието за това откъде ще мине главният прокурор. "Като се отговори на този въпрос, оттам ще се ограничи кръгът от хора, които знаят маршрута му. Доживотно наказание е съвсем възможно при установяване на извършителя, защото целта е била смърт", заяви Марковски.

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.