Според Тихомир Безлов в България има спад в престъпността по демографски причини

„Не мисля, че наличните полицейски сили не биха могли да поставят на мястото им няколко души, които се занимават с криминални деяния в малките населени места. Всичко е въпрос на организация”. Това заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването „Челюсти” по NOVA NEWS по повод битовата престъпност в страната, както и поредната катастрофа с жертви.

След смъртта на Явор и Ани: Втори ден протести на лобното им място (ВИДЕО)

Според Тихомир Безлов в България има спад в престъпността по демографски причини - по-малко мъже, доста представители на ромската общност са в чужбина, намаляло население. „Не бива да преувеличаваме и да се изсипва огромен ресурс на полицаи. Най-голямата престъпност е в големите градове като София, а във Варна и Бургас престъпността се увеличава през летните месеци”, обясни експертът по сигурност от ЦИД Тихомир Безлов.

Според Йорданов и сега трябва да се обърне внимание на икономическата престъпност. Когато бил вътрешен министър и насочил вниманието на колегите си натам, започнали атаките срещу него.

Целия разговор гледайте във видеото.
 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook