Това заяви депутатът от ПП-ДБ

Очакваме всеки момент ГЕРБ-СДС да заемат позиция - дали ще стоят до фризера, или ще демонстрират отговорно поведение спрямо българските граждани. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„Очакваме подновяване на разговорите. Искаме да чуем техните аргументи и съображения”, допълни той. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение. Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ-СДС и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство. 

„Ние сме готови на всичко необходимо и сме показали, че имаме достатъчно политическа смелост да взимаме правилните решения за страната”, категоричен беше депутатът от редиците на ПП-ДБ.

Той коментира и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат. „Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство”, заяви Гюров. 

Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. „Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня”, допълни Гюров. По думите му се вижда засилване на „президентското лоби” в обществото.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.