"Проблемът на ПП е, че нямат мнозинство, а не изказването на президента", обясни конституционалистът

Конституционният съд ще прочете като за себе си въпроса за допустимостта на ВСС да взема решения, когато му е изтекъл мандатът. Така доц. Наталия Киселова коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS запитването на главния прокурор Иван Гешев до КС за мандата и легитимността на ВСС. Припомняме, членовете на Висшия съдебен съвет са с изтекъл мандат, а съставът на Конституционния съд е непълен поради изтекъл мандат на някои от съдиите.

Относно връчения втори мандат за съставяне на редовно правителство на ПП-ДБ и думите на президента Румен Радев, че той е дискредитиран, Киселова бе учудена защо хората се скандализират от такива изказвания. „Проблемът е, че ПП нямат мнозинство да съставят кабинет. Техните планове са на плоскостта на втората по численост парламентарна група. Проблемът е, че за всяко решение те ще трябва да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС”, обясни тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ „ГЕШЕВ” ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.