Новият ми политически проект е в ход, каза още депутатът

Получих и в момента получавам сериозни заплахи от доста места, но не и от Кирил Петков и Асен Василев. Служители на МВР са с мен 24 часа. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът, напускащ парламентарната група на ПП-ДБ, Радостин Василев.

„Срещу Асен Василев и Кирил Петков не съм подавал никакви сигнали, защото няма за какво. Това, което направих, не го е правил нито един български политик до момента и то е не камъче, а цял багер в блатото и да го изринем, за да видим какво е истинското лице на българската политическа класа”, заяви още Василев.

Прокуратурата се сезира за заплахи срещу Радостин Василев

По повод записа от заседание на Националния съвет на ПП народният представител за пореден път каза, че той го е направил и не се срамува от това, защото така обществото ставало свидетел на „уйдурмата, която ГЕРБ и ПП опитват да си направят".

„Не съм принуждаван от никого нито да го пускам, нито да не пускам записа. Заплашван съм заради действията си – първо, след като обявих пресконференцията си и после – след като пуснах записа”, поясни Василев.


Той категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да представи записа пред обществото и нарече тези твърдения „лъжа".

Асен Василев: На записа няма дума, зад която не заставам

Василев каза още, че новият му политически проект е в ход. „Имам огромна подкрепа от гражданите, на тях разчитам. Всъщност единственото нещо, което ме запазва да не ми направят него сега, е обществото”, заяви депутатът. И допълни, че чисто конституционно няма как държавният глава да застане зад партията му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.