Радостин Василев заяви, че продължава да получава заплахи и се страхува

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев се яви на разпит в Софийската районна прокуратура. Причината - сигнал за заплаха срещу Радостин Василев, който пусна запис от онлайн заседание на ПП. В парламента Радостин Василев заяви, че е получавал и продължава да получава заплахи и се страхува за живота си.

Привикаха Асен Василев в прокуратурата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Точно в 10 ч. Асен Василев влезе в Софийската районна прокуратура сам и без адвокат. На излизане беше лаконичен, като обясни само, че е извикан като свидетел за сигнал за заплаха срещу Радостин Василев. Но уточни, че той не знае за такава.

Самият Радостин Василев потвърди - заплахите, които получава, не са от Асен Василев и от Кирил Петков, който също беше извикан на разпит вчера, но не се яви, защото беше в чужбина. Радостин Василев не уточни кой го заплашва, но каза, че е с постоянна охрана от МВР.

След 50-минутен разпит и с едно изречение, Асен Василев обясни причината да бъде призован. „Бях извикан като свидетел по сигнал за заплаха на Радостин Василев и казах, че не знам за такава заплаха”, посочи той.

От парламента Радостин Василев също коментира заплахите, отправени към него. „От Кирил Петков и от Асен Василев не съм бил заплашван. Всичко останало е част от досъдебно производство, по което Районната прокуратура се е самосезирала”, каза Радостин Василев.

Радостин Василев: Получавам заплахи от различни места, сигнали срещу Петков и Василев не съм подавал

По думите на Радостин Василев след пресконференцията, в която пусна запис от онлайн заседание на „Продължаваме Промяната”, той получава „сериозни заплахи от различни места”. Без да уточни от кого и откъде.

„Нито съм принуждаван да пускам, нито съм принуждаван да не пускам. Аз съм заплашван заради действията ми. Първо, след като обявих пресконференцията и след като пуснах записа. Нали виждате какво става в държавата? Всичко могат да ми направят. Като питате някого, който е с охрана от полицията 24/7, дали се страхува за живота си, ако каже „не” вероятно не е много нормален”, посочи Радостин Василев.

Той категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да пусне записа. „Българското общество става свидетел каква уйдурма в момента се опитват да си направят ПП и ГЕРБ. Това, което направих, мисля, че не го е правил никой български политик до момента. То беше не като да хвърлим камъче в блатото, а направо да вкараме багер в блатото и да го изринем и да видим какво е лицето на българската политическа класа”, категоричен е Радостин Василев.

Междувременно стана ясно, че новият политически проект на Радостин Василев вече е в ход.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.