Издирването на плавателния съд продължава

Петимата пасажери на борда на изчезналата подводница „Титан”, спуснала се към отломките на „Титаник”, имат кислород за още максимум няколко часа. Количеството му зависи от редица фактори, казват експерти. Сред тях е това дали на подводницата има ток и колко спокойни са хората на борда.

На петия ден от масираното международно издирване няма и следа от „Титан”. Спасителите все още не могат да идентифицират откъде идват звуците, които чуват. Не е сигурно и дали източникът им е изчезналият плавателен съд. В издирването се включи дистанционно управлявана канадска подводница, която вече претърсва океанското дъно.

ПРОБЛЕМИ С КОНСТРУКЦИЯТА: Изчезналата подводница имала необичаен дизайн

„Доста е трудно да се каже, когато не си на мястото на действието. Това, което прочетох, е, че кислородът в корпуса под налягане ще издържи около 96 часа и вече е на изчерпване. Все пак има надежда и вярвам, че хората на мястото ще направят всичко възможно, за да спасят пасажерите”, каза Йорг Кауфман от Федералната агенция за морско дело и хидрография.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.