Нинова заподозря, че Бойко Борисов е подбудител на националните протести

Отзвук на протестите на селскостопанския сектор дойде и от парламента. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря, че Бойко Борисов е подбудител на националните протести на зърнопроизводителите. Основната цел, според нея, е сваляне на правителството. Борисов от своя страна видя в думите ѝ шега.

"Става въпрос за бизнес интереси, за фирми, които ще купуват украинско зърно евтино и ще го препродават скъпо. Те ще си прибират разликата от това. През годините Борисов носи персонална отговорност затова. Той подбужда тези протести с цел да свали правителството", заяви Корнелия Нинова, председател на БСП. 

Земеделските производители планират протест на входа на София (ВИДЕО)

"Правителство, което аз подкрепям. И като го свалим ще я поканим нея за правителство ли? Просто тя е: Добър ден - Бойко Борисов, така, че приемам го като шега", отговори Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ. 

"Спекулации не бива да се правят. Нека се запознаем с нещата, направиха си исканията. Нека изпълнителната власт се справи с нещата, ако не успее и ние ще се намесим", посочи Делян Пеевски, депутат от ДПС. 

Протест на селскостопанския сектор блокира пътни артерии (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Само заради това ,че нарече зърнопроизводителите "терористи", академик Денков трябва да си подаде оставка", коментира Костадин Костадинов, председател на "Възраждане".