Как се прави успешен бизнес в България и каква е тънката линия между парите и политиката

Той е само на 36 години, а вече е създал компания, оценена за над милиард долара. В “Срещу течението” Евгений Генчев ни среща с Христо Борисов - съсобственик в първия български "еднорог". 

"Помагам на компаниите да харчат пари по-ефективно. Ако имате определено количество пари - да можете да си купите възможно повече неща с тях. Оценката от над милиард означава, че инвеститорите са я оценили на толкова, за да купят активите ѝ. Това ни даде статус на "еднорог" в България, единствените у нас. Когато я продадем, се очаква да струва 4-5 милиарда", обяснява Борисов. 

Красимир Стойчев: Това правителство ще издържи до местните избори

В компанията работят 320 души, от които 65% - в България. "Като физическо лице платих около 1 млн. лева данък. Парите не са най-важното, а ценностната система. Правил съм инвестиции в политически партии, където съм виждал нуждата от подкрепа и ценностите са съвпадали с моите. Протестите са начинът за вземане на решения. Аз съм участвал, защото две партии се скараха коя е помогнала на нашата компания. Всъщност през 2018 г., когато направихме първите си инвестиции, чакахме два месеца Търговския регистър. Не се помага и не се създава правилната среда да има повече такива компании", каза още бизнесменът.

Целия разговор гледайте във видеото.